2014-10-15

Hur går det till?

Så här enkelt har det aldrig varit att hyra släp i Dalby dygnet runt!

Moderna fina släp till riktigt bra priser!

Tvätta bilen hos oss
Enklare kan det inte bli, du tvättar din bil från 50:- (ex Golf), nedan visar vi “diamant” programmet, ca 15 min tvätt.

 • Kör in bilen på ledig plats (stäng porten vid dålig väderlek)
 • Köp polletter med kort eller sedlar i växelrummet (en pollett kostar 10 kr)
 • 0. Börja med underspolning (färskvatten, ej återvunnet vatten som i andra tvättar)
  • 1. Avfetta bilen vid behov (obs! tar bort vax som redan finns på bilen, viktigt att köra program vax)
 • 2. Börja med högtryck-avspolning med schampo (program 2)
 • 3. Använd borsten med schampo, skölj av borsten innan användning
 • 4. Avspolning med färskvatten
 • 5. Avspolning med vax, detta vaxen är unikt, efter detta rinner vattnet av som på en gås
 • 6. Avsluta alltid med Crystal water, detta vattnet är lika rent som Ramlösa. Innehåller inget salt och ingen kalk.
 • Lämna tvättbåset i det skick som du själv önskar finna det

Tvättprogram specifikation:

 1. Avfettning

För att få lacken grundligt ren från envis smuts som t.ex. asfaltstänk, koda från träd, olja behövs avfettning. Efter avfettningen sprayats på, måste den få verka i ca 2 min. Viktigt är att avfettningen inte torkar in, samtidigt som det är viktigt att den får sitta på en stund. Tiden varierar beroende på säsong och temperatur. Om man har en bil med ex  dålig solid röd kulör som nyligen blivit vaxad/polerad så finns risken att all vax/polering försvinner, här är det viktigt att använda vax efteråt på äldre bilar.

1st pollett tid: 1,5min (ca 1 liter avfettning)

 1. Högtrycksspolning / Avspolning färskvatten.

Grundrengöring med högtryck färskvatten. Spola nedifrån och gå uppåt, eftersom upplöst smuts ska rinna över en ren yta – då fastnar den inte på nytt och också minimerar vi risken för repor. Skölj rikligt, spola noga rent bakom lister och skrymslen där smuts kan ligga kvar. I processen använder vi enbart färskt vatten. Problemet med återvunnet vatten är att det binder upp salter och bakterier vilket skapar en kemiskt aggressiv och dålig miljö. Både för bilarna och för den som tvättar bilen pga vattendimman som bildas. Håll högtrycksmunstycket ca: 30 cm från bilen.

1st pollett tid: 7min

 1. Skumborste

Kontrollera alltid att skumborsten är ren innan påbörjad tvätt, spola av borsten innan användning med högtryck, en ren borste repar aldrig bilen. Borsten använder ett vattentryck på ca 8 bar ihop med ett skumschampo för effektiv rengöring. Självklart är även detta färskvatten som vi använder här.

1st pollett tid: 5min

 1. Högtryck schampo

Spolar det sista åtsittande smutsen bort från lacken, men hjälp av ett tryck på 130 bar och ett effektivt miljöanpassat alkaliskt schampo för att få bort insekter, vägfilm och damm. Håll högtrycksmunstycket ca: 30 cm från bilen.

1st pollett tid: 4min

 1. Högtryck vax

Ger lacken ett skyddande smutsavvisande yta som gör att bilen håller längre och blir lättare att hålla ren. Vaxet skyddar effektivt mot luftföroreningar och vägsalt som orsakar rostangrepp. Vaxet fördröjer också oxidationsprocessen och gör att din bil behåller färgen och glansen längre. Vaxet är unikt, vaxet bildar en yta som gör att vattnet rinner av bilen precis som på en gås, när det regnar kommer ni tydligt se detta på vindrutorna, man behöver knappt använda vindrutetorkarna på bilen. Hållbarheten är ca 1 mån efter behandling beroende på hur mycket det regnat etc. Håll högtrycksmunstycket ca: 30 cm från bilen.

1st pollett tid: 4min

 1. Högtryck superglans/tork (Crystal water)

Sista steget. Ett medel som läggs på med högtryckpistolen som gör bilen friare från vattenfläckar samt gör att bilen torkar fortare. Vattnet är lika rent som miniralvatten och är unikt i sitt slag. Det är färskvatten som vi filtrerar femstegsfilter, och har en uF på ca 5,0. Det är viktigt att använda detta program om resultatet ska bli bra. Håll högtrycksmunstycket ca: 30 cm från bilen.

1st pollett tid: 5min

Underspolning (färskvatten):

underspolningUnderspoling av bilen är en av de viktigare punkterna när det gäller bilvård, när bilen används så lagras mängder med smuts i underredet som kan skapa rostangrepp och nötningar. Underspolningen kostar 10 kr och spolar bilens underrede med färskvatten i ca 20 sekunder och består av ca 200 l vatten per spolning med 30st munstycken. Vattnet är 100% saltfritt, i jämförelse med många andra tvättar som återvinner vattnet flertalet ggr innan det byts ut till nytt (går ej all avsalta i deras reningen). Vi är den enda biltvätten som vi känner till som har riktigt vatten i underspolningen.

(10:- ca 200 liter färskvatten)

Damsugning:

En bil känns inte ren om den inte är ren inuti också. Hos oss finns det en kraftig dammsugare som du kan använda efter tvätten. Dammsugningen kostar 10 kr för 7 minuter.

(10:- 7 minuter dammsugning)

OBS! Arbetsfordon och terränggående fordon kan vi ej erbjuda tvättmöjlighet!.

Hos oss kan du tvätta din bil näst in till när du känner för det, vi har öppet från 06.00 – 23.00

Vi har även försäljning av godis och läsk i våra automater under alla timmar som vi har öppet.

Tack vare uppvärmd lokal och luftkonditionering är det både behagligt att tvätta här sommar som vinter i en behaglig upplyst miljö i lugnt och ro.

Tänk på var du tvättar bilen. Står du hemma på gatan så är det risk att dina rengöringsmedel rinner ner i dagvattnet, för att sedan komma ut i något vattendrag. Du gör en unik insats för miljön som väljer att tvätta din bil inomhus hos oss.

Genom att tvätta bilen regelbundet så hjälper du till att förhindra att smutsen biter sig fast, lacken mattas långsammare, du förhindrar rost och på så sätt så förlänger du bilens livstid och håller ett högre värde på bilen.

Skölj nerifrån och upp. Försök att skölja bort så mycket smuts som möjligt på detta sätt.

I vattnet finns ett rengöringsmedel inblandat, för att få ett riktigt bra resultat har vattnet ett upphöjt tryck på ca 130bar.

Repor vid tvätt av bilen i biltvätt? Det enda som kan repa bilen vid tvätt är endast smuts som sitter kvar på bilen eller om borsten inte är avspolad ordentligt. Det är viktigt att spola av bilen ordentligt med hjälp av alla tvättprogram. Om smuts sitter kvar på bilen när borsten börjar användas så dras denna smuts med vid rörelse och kan då orsaka repor, borsten i sig repar inte bilens lack då den består av mjukt naturmaterial, likaså kan en vanlig traditionell tvättsvamp på samma sätt repa bilen om man använder den på en nergrusad och smutsig bil, det kan handla om damm och smuts som inte ögat kan se som sitter kvar på bilen trots att den ser ren ut.